Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny

2017-11-03

A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége már negyedszer hirdeti meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny” címmel. A két szervezet az elnevezéssel a közelmúltban elhunyt felvidéki magyar íróra Mács Józsefre emlékezik, aki  számára fontos volt anyanyelvünk.

A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken tanuló általános- és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást. Játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét.

A versenyre nevezhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken működő állami, egyházi, egyesületi és alapítványi fenntartású általános és középiskolák tanulói.

Bővebb információ, versenykiírás és jelentkezési lap a csatolmányokban. Érdeklődni a anyanyelviverseny2017@gmail.com e-mail címen lehet.