GRI-MASZKOK

2014-02-26

GRI-MASZKOK

 

A Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület

pályázatot hirdet 14-24 éves alkotó fiatalok részére

zene, képzőművészet, film, irodalom és színház kategóriában

A pályázat célja olyan alkotások létrehozásának ösztönzése, amelyek a fiatalok szemén át mutatják meg az őket körülvevő világot.

 

A pályázat témája:

I. Kategória – zene

Olyan dalokat, zenéket várunk, amelyek a fiatalokat érintő témákat dolgoznak fel. Zenei stílusbeli megkötés nincs. Az alkotás időtartama maximum 5 perc, formátuma mp3

II. Kategória – képzőművészet

Olyan képzőművészeti technikával készült alkotásokat várunk, amelyek tükrözik mindennapjainkat és a sok minden által befolyásolt életünket. A pályamunkákat eszköz megkötés nélkül fogadjuk.

III. Kategória – film

Olyan filmeket várunk, amelyek a fiatalok mindennapjait jellemző élethelyzeteket mutatnak meg, és kifejezik az alkotók személyes véleményét. Műfaji megkötés nincs. A filmek készülhetnek mobillal, fényképezőgéppel, HD kamerával stb. A pályamunka hossza max.10 perc.

IV. Kategória – irodalom és színház

Olyan, irodalmi igénnyel készült szövegeket, vagy színházi jeleneteket várunk, amelyek a fiatalokat érintő élethelyzeteket, problémákat dolgoznak fel. Műfaj- és stílusbeli megkötés nincs.

 

A pályázaton való részvétel feltétele:

  • Betöltött 14-24. életév
  • Regisztráció 2014. március 20-ig

A regisztrációval a pályázó (kiskorú esetén a pályázó gondviselője) hozzájárul ahhoz, hogy alkotását – az alkotó személyének megjelölésével - a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület szakmai programjai során felhasználja.

 

A pályázatok elbírálása:

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. Kategóriánként az 1-3. helyezettek jutalomban részesülnek.

 

A beérkező pályamunkák számára április végén az Országos Diákszínjátszó Találkozó keretében széles körű nyilvánosságot biztosítunk a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

Jelentkezési határidő: 2014. március 20-ig e-mail-ben (montazsegy@gmail.com) vagy az Egyesület weboldalán (http://www.montazsegyesulet.hu/kapcsolat)

 

A pályázat beadása: 2014. március 31-ig

 

A pályamű beadásával kapcsolatos információ kérhető: http://www.montazsegyesulet.hu/kapcsolat)

 

A pályázatok elbírálása: 2014. április 20-ig, az eredmények közzététele az egyesület honlapján