ITT-HON - Szakmai beszámoló -

2018-09-11

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

A Montázs Egyesület Itt-Hon- a nemzeti hagyományban megjelenő hazaszeretet motívum ábrázolása színpadi eszközökkel című pályázati programjának megvalósulásáról

(pályázati azonosító: 205104/01976)

Pályázati programunk célja, hogy az előadóművészetek- kiemelten a színházművészet – eszközrendszerén keresztül fejtsen ki értékteremtő- értékközvetítő pedagógiai hatást. A megvalósult program során bentlakásos tábor keretei között, alkotó módon ismerkedtünk meg a néphagyományban megjelenő hazaszeretet motívumaival.

A tábort 2018. augusztus 6-13 között Balatonmáriafürdőn bonyolítottuk le. A tábor 8 nap 7 éjszakás időtartama biztosította a tervezett szakmai program változtatás teljes értékű megvalósulását.

A pályázati támogatás mértéke nem tette lehetővé programunk eredeti formában történő megvalósítását (támogatás intenzitás: 28,66%). Módosítási kérelmünkben az eredetileg vállalt 40 fő helyett 20 fő táboroztatásának (az eredetileg vállalt létszám 50 %-a) engedélyezését kértük. A Támogató Szervezet kérésünket jóváhagyta.

• A tábori program 2018. augusztus 6-13. között zajlott. A résztvevők (pedagógus kísérővel) külön járatú autóbusszal utaztak, a szakmai vezető személygépkocsival szállította a technikai eszközöket a táborba.
  • A szakmai program az előzetes tervek szerint zajlott. A foglalkozások de. 9.00-12.00-ig, és du. 14.00-17.00-ig folytak.
  • A szakmai munka mellett helytörténeti séta, kirándulás, közös filmvetítés, közösségi játékok és balatoni fürdés tették teljessé a programot.

A résztvevői visszajelzések összességében 92,3%-os elégedettségről tanúskodtak. Ez minden előzetes várakozásunkat felülmúlta.

Bátran állítható, hogy a program mind részleteiben, mind egészében véve maximálisan jól sikerült! A csoport igazi közösséggé kovácsolódott, azóta is folyamatosan tartva a kapcsolatot, az érdeklődők közül többen csatlakoztak a színjátszó műhelyhez. A tábori információk megosztására létrejött messenger csoportunk azóta is aktívan él, a fényképek és videók feltöltése kapcsán többen határozottan megfogalmazták ama véleményüket, hogy az idei balatoni tábor az átlagot meghaladóan jól sikerült.