Megnyílt a DOKK Humánkikötő!

2019-04-27

2019. április 27-én  megnyílt a DOKK Közösségi Tér és Humánszolgáltató Központ.

Mi a DOKK? Korszerű, többfunkciós oktatási és kulturális szolgáltató tér, amely korszerűsége mellett megőrzi a hely adottságaiból fakadó polgári miliőjét is. Egyben a Montázs Egyesület székhelye is.

A Montázs Egyesület 10 éve foglalkozik gyermekek és fiatalok színházművészeti nevelésével. Emellett alternatív színházi műhelyként felnőtt és ifjúsági előadásokkal és programokkal igyekszünk gazdagítani Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kulturális életét. 2017-ben hoztuk létre a Montázs Színitanodát, melynek keretei között igényes körülmények között magas színvonalon folytatjuk gyerekek és fiatalok színi képzését.

2018-19-ben egy korszerű, többfunkciós oktatási és kulturális teret alakítottunk ki, amely korszerűsége mellett megőrzi a hely adottságaiból fakadó polgári miliőjét is. Ezzel olyan új (hely)színnel gazdagíthatjuk Miskolc közösségi és kulturális életét, amely a zenei eseményektől a színházi előadásokig, a szakmai műhelyektől a kiállításokig a művészeti táboroktól a szakmai konferenciákig mindenkinek tartalmas és igényes programokat kínál.

2019. április 27-én hivatalosan is megnyílt a DOKK Közösségi Tér és Humánszolgáltató Központ, rövid nevén DOKK Humánkikötő.

Környezeti adottságaink:

Könnyű megközelíthetőség. Kényelmes parkolási lehetőség. Szélessávú internet. Projektoros vetítési lehetőség, számítógépek stb. Az épület akadálymentesített. Az egész terület riasztóval és a közeljövőben kamerával védett terület. Mindez együtt számtalan lehetőséget kínál mind az indoor, mind az outdoor terekben. E pillanatban még mi sem tudjuk mi mindent tud a DOKK. Amit már tudunk, hogy az épület alkalmas művészeti tevékenységre, alternatív színházi előadásokra, kiállító-és konferencia térként is működhet, a nagyterem a terem sportokat is képes befogadni (tollaslabda, ülő röplabda). A helyszín alkalmas tréningek, képzések, tábori alkotóprogramok kiszolgálására.  A szakmai programok mellett családi, közösségi csapatépítő és egyéb szabadidős programok is megvalósíthatók. A hátsó udvarban folyamatosan épül egy piknik sziget. Tervezzük egy ügyességi akadálypálya megépítését és még számtalan tervünk van, amit fel sem lehet itt sorolni. (pl. kerékpáros pihenő, gyár safari, stb.)

Célunk, hogy a DOKK önfenntartó szolgáltató térré váljon, ezért az elmúlt év során kialakítottunk egy szolgáltatási portfóliót és ehhez kapcsolódó költségvetési tervet. A következő időszak feladata, hogy a rendelkezésünkre álló marketing eszközök segítségével megismertessük a közvéleménnyel a DOKK szolgáltatásait és lehetőségeit.

Köszönettel tartozunk a támogatószervezetnek, hogy az EFOP-4.1.7-16-2017-00177 azonosítószámú projekt keretében megvalósíthattuk álmainkat.

Köszönönettel tartozunk továbbá az önkénteseknek és a támogatóinkak. Köszönjük az adományokat és köszönjük a rengeteg önkéntesmunkát!