Színészi eszközök alkalmazása a drámapedagógus munkájában

2013-08-25

Színészi eszközök alkalmazása a drámapedagógus munkájában

A Montázs Egyesület 30 órás nem akkreditált továbbképzést hirdet drámapedagógiával és színjátszással foglalkozó pedagógusok és közművelődési szakemberek számára.

• A képzés címe: Színészi eszközök alkalmazása a drámapedagógus munkájában
  • Időpont: 2013. szeptember-október (A konkrét dátumokat a tanév megkezdésekor rögzítjük.)
  • Helyszín: Premier Művészeti Iskola (3532 Miskolc, Győri kapu 149.)

"A továbbképzés felkészíti a résztvevőket a foglalkozásokon való szerepben végzett tevékenységre. Nem a hivatásos színészképzés technikáit kívánja bemutatni, hanem képessé teszi pedagógusokat a „civil” személyiségükből fakadó fizikai és mentális adottságaiknak megfelelő természetes színészi eszközeiknek a színpadi munkában történő tudatos és érzelmi hatással bíró alkalmazására.” (Részlet a képzési program bevezetőjéből)

A képzés célja, hogy a résztvevők megtapasztalják a szerepben végzett munkában rejlő pedagógiai hatáskeltés erejét és lehetőségeit, megismerjék és használják a saját személyiségükhöz leginkább illeszkedő színészi eszközöket, A fentieken keresztül képessé váljanak szerepben dolgozva interakciót kezdeményezni és fenntartani a szerepjátékba bevont résztvevőkkel a szerepbe való többszöri belépés és az abból való kilépés természetes alkalmazására, a szerepből való közvetlen kommunikációra a szerepen kívül lévő résztvevőkkel."

• Szakmai vezetők: Perényi Balázs és Püspöki Péter
  • A továbbképzés létszáma: 10-18 fő
  • Részvételi díj (a résztvevők létszámától függően): 12.000 – 18.000 Ft

A képzés teljesítéséről a résztvevők igazolást kaptak, amely beszámítható a kötelező pedagógus-továbbképzések óraszámába.

A képzéshez kapcsolódóan 2013. augusztus 23-án 10.00-18.00 óra között szakmai napot tartunk, amelyen a résztvevők a gyakorlatban ismerkedhetnek meg a 30 órás képzés jellegével és módszereivel. A szakmai napon való részvétel független a 30 órás továbbképzésre való jelentkezéstől.

• A 10 órás képzés részvételi díja 5.000 Ft
  • Helyszín: Premier Művészeti Iskola (3532 Miskolc, Győri kapu 149.)
  • Szakmai vezető: Püspöki Péter
  • Jelentkezni lehet: montazsegy@gmail.com e-mail címen
  • Bővebb felvilágosítás: Püspöki Péter (0620/446-1542), montazsegy@gmail.com