XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó - B.A.Z Megye

2019-03-21

XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó B.A.Z. Megyei Találkozója

Helyszín: Csodamalom Bábszínház Miskolc

Időpont: 2019. április 13., szombat, 9:00–17:00

Szeretettel várjuk a csoportokat és a kedves nézőket!

A rendezvényről:
"Hiszünk abban, hogy a gyermekszínjátszás az egyik legkreatívabb tevékenység, amely a gyermek személyiségét komplexen fejleszti, közösséget teremt, és a tevékenység során megtapasztaltatja a közös alkotómunka örömét. A gyermekszínjátszó csoportok közösségi léte, együttes tevékenysége a szociális fejlődést, a személyiség érését, a társadalomban betöltött szerep elsajátításának kreatív formáit teszi lehetővé. A gyer­mek­szín­játszás céljai közé tartozik annak minden fórumán és formájában olyan kulturált, ismeretekkel bíró, kreatív, rugalmas, empatikus, érvényes és értékes megnyilvánulásokra képes gyermekek nevelése, akik a gyermekszínjátszás adta élmények segítségével kiteljesedhetnek, az értékközpontú, erőszakmentes és toleráns társadalom létrehozásában vállalhatnak fontos szerepet.

A részvétel feltételei: A magyar gyermekszínjátszók felmenő rendszerű találkozójára várjuk minden olyan csoport nevezését, amelynek tagjai köznevelési intézmények tanulói, legalább 80%-ban 6-15 év közöttiek (általános iskolai korosztály).

A találkozóra tematikai és egyéb tartalmi megkötés nélkül a csoporttagok életkorának, érdeklődésének és képességeinek megfelelő színjátszó előadások nevezhetők. Az előadások ajánlott (leghosszabb) műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Nem nevezhető az az előadás, amellyel az Országos Diákszínjátszó Találkozón is indulnak. Egy csoport egy előadást nevezhet be." (forrás: drama.hu)

Regisztrációs lap: