Szakmai partnerek

Szakmai-koordinációs tevékenység, együttműködések, tagságok

• Megalakulásunk – 2008 – óta tagszervezete vagyunk a Színházi Nevelési Társulatok Országos Hálózatának.
  • 2009 – első szakmai konferenciánk megszervezése - óta tudatosan törekszünk arra, hogy segítsük és erősítsük az ifjúsági közösségekkel foglalkozó, illetve a közművelődés területén dolgozó civil szervezetek összefogását. Ez irányú munkánk eredményeképpen mára országosan ismert szakmai ernyőszervezetté váltunk.
  • Egyesületünk létrehozója és egyik szakmai irányítója a CIMBIK Civil Háló nevű szerveződésnek. A CIMBIK kiemelt célja az ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek összefogása és az öntevékeny ifjúsági közösségek támogatása.
  • Létrehoztuk a Montázs Tehetségpontot (ld. később), melynek kiemelt feladata a 2009 óta létező FA-Ter (Fiatal Alkotók Tere) elnevezésű tehetségprogram, valamint az e köré szerveződő FA-Ter Komplex Tehetségtámogató Program működtetése.
  • Az Országos Diákszínjátszó Egyesülettel (ODE) együttműködve 2012-ben főszervezői voltunk az Országos Diákszínjátszó Találkozó regionális fordulójának. (Az ODE vezetőségével kötött szóbeli megállapodás alapján 2013-ban is mi szervezzük az  eseményt.)
  • 2012-ben tagjai lettünk az alternatív színházi műhelyeket tömörítő FESZ-nek (Független Előadóművészeti Szövetség), valamint a Magyar Színjátékos Szövetségnek
  • 2012 novemberében a Miskolci Nemzeti Színház által szervezett Móricz színjátszó verseny alkalmával kezdeményeztük az észak-magyarországi diákszínjátszó csoportok együttműködését célzó szakmai partnerség létrehozását.

Nagyrendezvények, kulturális események

• Miskolc M.J.V. önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás keretében rendszeresen felkért főszereplői vagyunk a városi kulturális nagyrendezvényeknek (Városi ünnepi műsorok, Magyar Kultúra Napja, Március 15., Augusztus 20., Október 23.)
  • II. Miskolci Korzó Fesztivál – A Montázs Egyesület és a CIMBIK Civil Háló kulturális rendezvénye (4 helyszín, több mint 20 fellépő csoport, közel 100 szereplő, töb mint 500 néző)
  • Impró-Sok(k)-2012. (Ifjúsági Színházi Alkotócsoportok IV. Szakmai Találkozója) A FA-Ter Komplex Tehetségtámogató Program kétnapos nagyrendezvénye, négy megyéből érkező közel 70 résztvevő diák, utcai performance bemutatók, szakmai tréning, utcai koncert, 6 utcaszínházi produkció

(http://www.youtube.com/watch?v=cunFi9dW38w&feature=youtu.be)

• Nyílt Szín - a FA-Ter Komplex Tehetségtámogató Program évzáró gálaműsora a Karacs Teréz Lánykollégiumban (kb. 30 fellépő, 70 fős közönség. A műsorban versösszeállítás, színpadi adaptációk, hangszeres produkciók, zsonglőrök)